A Rácz Fogadó blogja
Információk, vélemények, programok, interjúk…A Rácz Fogadó beszállítói: a Molnár Családi Gazdaság a Magyar Konyha márciusi számában!
A Magyar Konyha márciusi számában bemutatják a Kisorosziban gazdálkodó - angus marhákat tenyésztő - Molnár Családi Gazdaságot. A séfek véleményét is olvashatjuk az angus marhahús gasztronómia alkalmazásáról. Ahogy Molnár Bence fogalmaz a Magyar Konyhában: „A gazdaság...
A Kárpát-medence borai Kisorosziban, bővül a borválaszték a Rácz Fogadóban
Kisorosziban megkóstolható az Arad-hegyalja, Badacsony, Balatonboglár (Szőlőskislak), Etyek, Eger, Fertőrákos, Neszmély, Márta, Sopron, Somló, Szekszárd, Szent-György-hegy, Tokaj, Velencei-tó, Villány napsütötte lankáin termelt szőlőből készült, több mint harminc...
Régi gyümölcsfajták nyomában
“A vágyam egy olyan farm, ahol minden egymást élteti, szinte magától működik. Önfenntartó és a természetbe simuló” vallja Cselovszky Tamás a dunabogdányi Tölgyes Ökofarm tulajdonosa. Az ökofarmon készített szörpökben a gyümölcstartalom dominál, kíméletes...
A helyi kopasznyakú is hozza a francia minőséget
Befejeződött a Kisorosziban lévő Rácz Fogadó konyhájának felújítása – Helyi termékekre alapozott étlap, szezononként váltva. „A termelőtől az asztalig” – ez a mottója a Rácz Fogadó konyhafőnökének, Csillik Gábornak. A jó minőségű alapanyagokat a környékről szerzik be,...
Mészáros Pál Kadarka Classic és Pinot Noir Rosé
Egy szerencsés véletlennek köszönhetem, hogy szőlészből szőlész-borász lettem – mondja Mészáros Pál, a szekszárdi Mészáros pincészet megalapítója, a 2016. Év Bortermelője díjazottja. Állítja, ma könnyebb jó bort készíteni, mint régen, Szekszárd pedig bizonyos...
Csapramagyar – Miért jó a csapolt sör?
Magyar Sörgyártók Szövetsége elindította Csapramagyar kezdeményezését, melynek célja, hogy a csapolt sör méltó helyre kerüljön a hazai sörkultúrában. Beszéljünk róla, ismerjük meg, és becsüljük meg még jobban ezt a töretlen figyelemmel és hozzáértéssel készült...
Madarat tolláról, éttermet boráról lehet megismerni
Olaszországi nyaralásaink alatt egy étterembe betérve nyugodt szívvel megrendeljük a ház borát, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy jó minőséget kapunk, jó áron. Itthon félünk egy étteremben rendelni a ház borából. Sokan úgy gondolják, a ház borát jobb messziről...
Bio-fairtrade teák Kisorosziban
A Kisorosziban lévő Rácz Fogadó és Étterem Bio fairtrade teákat kínál a vendégeinek. A fairtrade a hagyományos kereskedelem alternatív megközelítése, egy olyan transzparens kereskedelmi kapcsolat, amely párbeszéden és megbecsülésen alapul. Hozzájárul a fenntartható...
A kávé olyan mint a bor, nincs két egyforma
A kávé világa nagyon hasonlít a borok világára. Csakúgy, mint a bornál a szőlő, az időjárási viszonyok és a borász szakértelme, a kávé minőségét is kávé fajtája, a mikroklíma, a talaj, a feldolgozás, és a pörkölés módszere befolyásolja. A Föld két különböző részén...
Nyitvatartás
A szálláshelyek egész évben foglalhatók.
Étterem nyitva tartása:
Előszezon: szeptember 1‑től június 15‑ig
Péntek: 12:00 – 20:00
Szombat: 08:00 – 21:00
Vasárnap: 08:00 – 20:00
Főszezon: június 16‑tól augusztus 31‑ig
Hétfőtől csütörtökig: 08:00 – 20:00
Péntek: 08:00 – 21:00
Szombat: 08:00 – 21:00
Vasárnap: 08:00 – 20:00