2023-ban a Magyarország tortája címet a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el. A picces füge respektus: mundulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg. A torta nevében a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal, ám a kész tortában nem marad alkohol.

Cukormentes torta 2023
Magyarország cukormentes tortája a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia, KIKELET   elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett. A győztes cukrász egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és levendulával alakítva ki az összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült, mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.
A SPICCES FÜGE RESPEKTUS és a KIKELET torta kapható 2023. augusztus 20- án a Rácz Fogadóban, érdemes időben asztalt foglalni.
Asztalfoglalás: +36 26 365 638, +36 20 383 4033, etterem@raczfogado.hu

Pin It on Pinterest

Megosztás