Vendégfogadó a Szentendrei-szigeten

Borlap

„Minden bor (…) társas, és igazi lényét
akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”

Hamvas Béla: A bor filozófiája

A ház bora

A ház bora eredetileg a fogadós saját készítésű bora volt, vagy egy nevesebb étterem számára külön készített tétel. A feltételezés, miszerint a ház bora csak könnyű, egyszerű bor lehet, egyre inkább értelmét veszti.

Magát valamire tartó vendéglátóhely munkatársai jól tudják, hogy a ház bora afféle védjegy a saját érdekük, hogy tisztességes minőségű bort kínáljanak a vendégeknek, megfizethető áron.

Az éttermünk a VARSÁNYI Pincészet és a NAGY ÉS NAGY Borászat borait tartja a ház boraként.

Folyó borokA HÁZ BORA 1 dl

VARSÁNYI – Egri olaszrizling360 Ft

Zöldes-sárga színű elegáns fehérbor, melyben szépen megjelenik a verpeléti dombokra jellemző ásványosság. Illatában a szép, gyümölcsös jegyek mellett, a vulkanikus talajból fakadó minaralitás a jellemző. Élénk zamatú karakteres bor, amely kiváló kísérője lehet grill ételeknek, halaknak, de egy könnyű salátának is.

 

VARSÁNYI – Egri rosé cuvée390 Ft

Kékfrankos, Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir és Menoire szőlőkből készült. Illatában piros gyümölcsöket fedezhetünk fel, melyek a zamatában is szépen jelennek meg. Zamatát szépen egészíti ki a maradék cukor.

 

VARSÁNYI – Egri vörös cuvée390 Ft

Az alapborokat 14-21 napig erjesztettük 25 celsius fok alatti hőmérsékleten, törekedve arra, hogy a bor minél gyümölcsösebb legyen. A már kierjedt alapborokat házasítotják össze 3. töltésű 225 literes barrique és 5vhl–es ászokhordóban, majd érlelik 12 hónapon keresztül. Ajánljuk-e bort magyaros ételek, pörköltek,vadhúsok liba és kacsából készült ételekhez.

 

NAGY ÉS NAGY – Irsai-Zenit cuvée290 Ft

A két szőlőfajta nagyszerűen kiegészíti egymást. A Zenit zöldalmás-körtés illata az Irsaitól kap egy kis virágos, citrusos megerősítést, a könnyedebb Irsait pedig a Zenit teszi teltebbé, zamatos testességével. Mindezt egy kis besimuló édeskésség varázsolja még kedvesebbé.

 

Palackos borok1dl / 0,75 liter

HARASZTHY – Sir Irsai
Etyek490 Ft / 2.990 Ft

Illatában az Irsai Olivér fajtára jellemző muskotályos, licsis és bodzás jegyek dominálnak. Ízében friss-lendületes savak, üde, citrusos aromák meghatározóak. A könnyed testhez gyümölcsös lecsengés párosul. Ideális aperitif, de remek kísérője, friss salátáknak, könnyű ételeknek.

 

KISLAKI – Rosé
Szőlőskislak690 Ft / 3.990 Ft

Világos, narancsos rózsaszínű megjelenés. Illatában piros bogyósgyümölcsök kavarognak szűntelen. Kóstova száraz, savai ropogósak, testét a könnyedség érzése lengi körül és az is! Ízében a gyümölcsök játéka tovább fokozódik, üde és “ropogós” az összhatás, rosé a javából! Salátákhoz, szárnyasokból és halakból készített fogásokhoz, paradicsomos tésztákhoz, illetve lecsós ételek mellé, valamint fröccsként ajánljuk fogyasztását.

 

MÉSZÁROS – Kadarka Classic
Szekszárd690 Ft / 3.990 Ft

Jellegzetes szekszárdi kadarka illatában méz és fűszeresség található, ízében a kadarkafajta egyedi ízvilága, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban. Hosszú utóíz és bársonyosság jellemzi. Nagyon jól fogyasztható baráti beszélgetések alkalmával.

 

LELOVITS – Cabernet Franc
Villány890 Ft / 5.290 Ft

Gazdag aromájú, testes, erdei gyümölcsökre emlékeztető illatvilágú bor. Koncentrált ízek jellemzik. Tizennégy hónapig érleltük fahordóban.

 

BUSSAY – Tramini
Zala990 Ft / 5.990 Ft

Egy ikonikus bor a Bussay Pincészettől, hiszen a csörnyeföldi Kövecs-hegy Traminija mindig is az ország legszebb tételei közé tartozott. Illatában a rózsakert ajtaja kitárul egy egzotikus helyen, elrepít, felemel. Szájban a rózsa és virágaromák tobzódnak sárgabarack kíséretében. Habzsolós, húsos, tömjénes bor, melynek a fogyasztása maga az élmény.

 

PETRÁNYI – Cabernet Sauvignon
Csopak790 Ft / 4.690 Ft

Spontán erjesztve, másod és harmadtöltésű barrique hordókban érlelve 18 hónapig. A forró nyár és hosszú és napos ősz közepes-nagy test nem lekváros, és nem is túlságosan tömény.

 

PANNONHALMI – Pinot Noir
Pannonhalma1.490 Ft / 8.990 Ft

A megszokott komoly fával indult, testes, csokis, kedves hordóval, füsttel, benne szinte az összes kora nyári piros gyümölccsel érett málnával a fekete cseresznyéig. Édes tónus, jellegzetes gyümölcsös pinot illat és íz, de a fajta érettebb, testesebb arcával.

 

PAJZOS TOKAJ – késői szüretelésű
Hárslevelű1.290 Ft / 3.990 Ft

Mélysárga színárnyalattal bír ez a bor. Az illat egyszerre intenzív és koncentrált, így tárja elénk mézes, birses, körtés, mandarinos jegyeit. Átható az íz is, amely tökéletesen megfelel az illat karakterének, hiszen itt is tombolnak a sárgabarackos, birses zamatok. A bor erényei között sorolható fel, hogy mindezt az erőteljes aromatikát támogatja a gazdag szerkezet is. A magas beltartalom mellett adott a bársonyos textúrát létrehozó édesség. E zamat és cukorkoncentráció mellett a savak érzetre alulmaradnak, jelenlétüket mégis bizonyítja a borból áradó frissesség.

 

Pezsgők0,75 liter

BREBIS CHARMAT
száraz fehér pezsgő4.900 Ft

Igazi Hungaricum a BREBIS Charmat száraz fehér pezsgő, a kizárólag hazánkban termesztett Arany Sárfehér szőlőfajtából. Halványzöld, tükrös tisztaságú megjelenése jól jellemzi a határozott, savas karakterét. Illatában és ízében üde és gyümölcsös. Gyöngyözése tartós, de mégis visszafogott.

 

BREBIS CHARMAT
édes muskotály pezsgő 4.900 Ft

Édes, muskotály fehér pezsgő a népszerű Cserszegi fűszeres szőlőfajtából. Világos sárgás árnyalata jól tükrözi az egyedülállóan gyümölcsös, citrusos ízvilágát. Barackvirág és muskotály illatú, könnyed és egyszerre karakteres. Édes, de nem negédes.

 

 


 

Az árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
Ajánlatunk mindig a készlet erejéig tart és a változtatás jogát fenntartjuk.
A feltüntetett árak szervízdíjat nem tartalmaznak.
Üzemeltető: RF-JBM Kft.

 

Nyitvatartás

A szálláshelyek egész évben foglalhatók.

Étterem nyitva tartása:

Főszezon: június 16‑tól augusztus 31‑ig

Hétfőtől csütörtökig: 08:00 – 20:00
Péntek: 08:00 – 21:00
Szombat: 08:00 – 21:00
Vasárnap: 08:00 – 20:00

Előszezon: szeptember 1‑től június 15‑ig

Péntek: 12:00 – 20:00
Szombat: 08:00 – 21:00
Vasárnap: 08:00 – 20:00

Pin It on Pinterest

Megosztás