Vendégfogadó a Szentendrei-szigeten

Borlap

„Minden bor (…) társas, és igazi lényét
akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”

Hamvas Béla: A bor filozófiája

A ház bora

A ház bora eredetileg a fogadós saját készítésű bora volt, vagy egy nevesebb étterem számára külön készített tétel. A feltételezés, miszerint a ház bora csak könnyű, egyszerű bor lehet, egyre inkább értelmét veszti.

Magát valamire tartó vendéglátóhely dolgozói, tulajdonosai jól tudják, hogy a ház bora afféle védjegy a saját érdekük, hogy tisztességes minőségű bort kínáljanak a vendégeknek, megfizethető áron.

Az éttermünk a VARSÁNYI Pincészet és a NAGY ÉS NAGY Borászat borait tartja a ház boraként.

Folyó borokA HÁZ BORA 1 dl

VARSÁNYI – Egri olaszrizling260 Ft

Zöldes-sárga színű elegáns fehérbor, melyben szépen megjelenik a verpeléti dombokra jellemző ásványosság. Illatában a szép, gyümölcsös jegyek mellett, a vulkanikus talajból fakadó minaralitás a jellemző. Élénk zamatú karakteres bor, amely kiváló kísérője lehet grill ételeknek, halaknak, de egy könnyű salátának is.

 

VARSÁNYI – Egri rosé cuvée260 Ft

Kékfrankos, Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir és Menoire szőlőkből készült. Illatában piros gyümölcsöket fedezhetünk fel, melyek a zamatában is szépen jelennek meg. Zamatát szépen egészíti ki a maradék cukor.

 

VARSÁNYI – Egri vörös cuvée260 Ft

Az alapborokat 14-21 napig erjesztettük 25 celsius fok alatti hőmérsékleten, törekedve arra, hogy a bor minél gyümölcsösebb legyen. A már kierjedt alapborokat házasítotják össze 3. töltésű 225 literes barrique és 5vhl–es ászokhordóban, majd érlelik 12 hónapon keresztül. Ajánljuk-e bort magyaros ételek, pörköltek,vadhúsok liba és kacsából készült ételekhez.

 

NAGY ÉS NAGY – Irsai-Zenit cuvée200 Ft

A két szőlőfajta nagyszerűen kiegészíti egymást. A Zenit zöldalmás-körtés illata az Irsaitól kap egy kis virágos, citrusos megerősítést, a könnyedebb Irsait pedig a Zenit teszi teltebbé, zamatos testességével. Mindezt egy kis besimuló édeskésség varázsolja még kedvesebbé.

 

Palackos borok1dl / 0,75 liter

HARASZTHY – Sir Irsai
Etyek470 Ft / 3.150 Ft

Illatában az Irsai Olivér fajtára jellemző muskotályos, licsis és bodzás jegyek dominálnak. Ízében friss-lendületes savak, üde, citrusos aromák meghatározóak. A könnyed testhez gyümölcsös lecsengés párosul. Ideális aperitif, de remek kísérője, friss salátáknak, könnyű ételeknek.

 

KISLAKI – Rosé
Szőlőskislak680 Ft / 5.580 Ft

Világos, narancsos rózsaszínű megjelenés. Illatában piros bogyósgyümölcsök kavarognak szűntelen. Kóstova száraz, savai ropogósak, testét a könnyedség érzése lengi körül és az is! Ízében a gyümölcsök játéka tovább fokozódik, üde és “ropogós” az összhatás, rosé a javából! Salátákhoz, szárnyasokból és halakból készített fogásokhoz, paradicsomos tésztákhoz, illetve lecsós ételek mellé, valamint fröccsként ajánljuk fogyasztását.

 

MÉSZÁROS – Kadarka Classic
Szekszárd680 Ft / 5.580 Ft

Jellegzetes szekszárdi kadarka illatában méz és fűszeresség található, ízében a kadarkafajta egyedi ízvilága, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban. Hosszú utóíz és bársonyosság jellemzi. Nagyon jól fogyasztható baráti beszélgetések alkalmával.

 

LELOVITS – Cabernet Franc
Villány680 Ft / 5.580 Ft

Gazdag aromájú, testes, erdei gyümölcsökre emlékeztető illatvilágú bor. Koncentrált ízek jellemzik. Tizennégy hónapig érleltük fahordóban.

 

BUSSAY – Tramini
Zala730 Ft / 5.600 Ft

Egy ikonikus bor a Bussay Pincészettől, hiszen a csörnyeföldi Kövecs-hegy Traminija mindig is az ország legszebb tételei közé tartozott. Illatában a rózsakert ajtaja kitárul egy egzotikus helyen, elrepít, felemel. Szájban a rózsa és virágaromák tobzódnak sárgabarack kíséretében. Habzsolós, húsos, tömjénes bor, melynek a fogyasztása maga az élmény.

 

PETRÁNYI – Cabernet Sauvignon
Csopak490 Ft / 3.700 Ft

Spontán erjesztve, másod és harmadtöltésű barrique hordókban érlelve 18 hónapig. A forró nyár és hosszú és napos ősz közepes-nagy test nem lekváros, és nem is túlságosan tömény.

 

OLIVÉR BORMŰHELY – Pinot Grigio
Mátra360 Ft / 2.990 Ft

Gyümölcsös, illatos, könnyed – akár csak a Mátrai borvidék vezérszavait hirdetné;a Pinot Grigio nem hiába vált a borvidék zászlósborává is. Parfümös, zamatos, elegáns. Igen jól eltalált egyensúlyú, határozottan fajtajelleges bor. Illatában és ízében a gyógyfüvek finom kesernyés dominanciája, mellette tarka virágok egész orgiája finom lecsengéssel.

 

PANNONHALMI – Pinot Noir
Pannonhalma890 Ft / 6.500 Ft

A megszokott komoly fával indult, testes, csokis, kedves hordóval, füsttel, benne szinte az összes kora nyári piros gyümölccsel érett málnával a fekete cseresznyéig. Édes tónus, jellegzetes gyümölcsös pinot illat és íz, de a fajta érettebb, testesebb arcával.

 

DOBOSI – Nivegy-völgy Olaszrizling,
Csopak450 Ft / 3.250 Ft

Hegybor a Nivegy-völgyből, az Agyaglik-dűlő mészkő talajáról. Hűvös, ásványos illat érett fehér virágos, körtés jegyekkel. Kortyban széles, hosszan vibráló finom savérzettel, lecsengésben érett mézes jegyekkel. A fürtökből préselt must hűtött tartályban erjedt, a kierjedt bor fele pedig öthektós Trust hordókban érett fél éven át.

 

PAJZOS TOKAJ – késői szüretelésű
Hárslevelű850 Ft / 3.650 Ft

Mélysárga színárnyalattal bír ez a bor. Az illat egyszerre intenzív és koncentrált, így tárja elénk mézes, birses, körtés, mandarinos jegyeit. Átható az íz is, amely tökéletesen megfelel az illat karakterének, hiszen itt is tombolnak a sárgabarackos, birses zamatok. A bor erényei között sorolható fel, hogy mindezt az erőteljes aromatikát támogatja a gazdag szerkezet is. A magas beltartalom mellett adott a bársonyos textúrát létrehozó édesség. E zamat és cukorkoncentráció mellett a savak érzetre alulmaradnak, jelenlétüket mégis bizonyítja a borból áradó frissesség.

 

Pezsgők0,75 l / elvitelre

PIERRE MOUTON
muskotály, édes5.150 Ft / 4.150 Ft

Édes, muskotály fehér pezsgő a népszerű Cserszegi fűszeres szőlőfajtából. Világos sárgás árnyalata jól tükrözi az egyedülállóan gyümölcsös,citrusos ízvilágát.

 

PIERRE MOUTON
száraz5.150 Ft / 4.150 Ft

 

PIERRE MOUTON
félszáraz rosé5.150 Ft / 4.150 Ft

Félszáraz rosé pezsgő, Cabernet Sauvignon és Kékfrankos házasításból. Világos piros színe jól jellemzi friss és üde karakterét: illatában a fekete ribizli enyhén savas aromáit fedezhetjük fel, míg ízében az alma, a kékszilva, a szamóca és a málna köszön vissza. Illatos, fűszeres. Kellemesen gyöngyöző.

 

 


 

Az árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
Ajánlatunk mindig a készlet erejéig tart és a változtatás jogát fenntartjuk.
A feltüntetett árak szervízdíjat nem tartalmaznak.
Üzemeltető: RF-JBM Kft.

Letölthető borlap (pdf)

 

Nyitvatartás

A szálláshelyek egész évben foglalhatók.

Étterem nyitva tartása:

Előszezon: szeptember 1‑től május 31‑ig
Péntek: 12:00 – 20:00
Szombat: 08:00 – 21:00
Vasárnap: 08:00 – 20:00
Főszezon: június 1‑től augusztus 31‑ig
Hétfőtől csütörtökig: 08:00 – 20:00
Péntek: 08:00 – 21:00
Szombat: 08:00 – 21:00
Vasárnap: 08:00 – 20:00

Pin It on Pinterest

Megosztás