A nagy múltú – kiváló borairól méltán híres – Mátrai Borvidék, gyöngyöspatai borászainak borai kaphatók a Rácz Fogadóban.

Hofman Tibor, Gyurasits Emőke és Tóth Tamás újrakezdők (mátrai borász-újhullám borászai), akik a budapesti életet cserélték fel a gyöngyöspataival, ahova a bor és szőlő szeretete és az a tudat vitte őket, hogy a Mátrában kiváló termőhelyek vannak és szép borok készítésére van lehetőség.

A Hofman Tibor borászata az Itt és Most Pince, a Gyöngyöspata Hétsoros pincefalujában található. Kis családi pincészet a Mátrai borvidéken. A borkészítés során igyekeznek a lehető legkisebb mértékben beavatkozni folyamatba. A borok spontán erjednek és tartályos vagy hordós érlelést követően kerülnek palackba. A vörös borok hagyományos módszerrel kádakban héjon erjednek rendszeres kézi csömöszölés mellett, majd préselés és több hónapos – akár egy éves – hordós érlelés következik

Itt és Most pince –  Rácz Fogadóban kapható -„ Ideje Van Kékfrankos”  illata finoman hűvös, vonzó és elegáns, klasszikus északi stílusú, hűvös klímás kékfrankos. Szép bor, remek kékfrankos

 


 

Tóth Tamás a gyöngyöspatai Olivér Borműhely alapítója és borásza. Sommelierként és borszakértőként már régóta a borok csodálatos világában élt, évekig a Rácz Fogadóban dolgozott,  2016-ban csatlakozott a mátrai borász-újhullámhoz.
Tóth Tamás a mátrai borvidék legkiválóbb dűlőinek terméséből készíti a borait, természetes módon, spontán erjedéssel, segédanyagok mellőzésével. Minden palack reduktív technológiával készül. A munka nagy része kézi, a szürettől a címkézésig. Igyekeznek a fajtajelleget és a termőhely egyediségét megmutatni, a vörösborok derítés nélkül, szűretlenül kerülnek palackba.

Olivér Borműhely  – Rácz Fogadóban kaphatóOlaszrizling 2019 kézi szüretelés és a kíméletes feldolgozás után spontán erjedt Olaszrizling. A tiszta, halvány szalmasárga szín mellett az elegáns savszerkezet és a gyümölcsös karakter egyensúlyban közvetíti a terroirt. Kerek és érett, széles ízű korttyal csábít a pohárból  A mátrai olaszrizling nagyszerű reprezentánsa.

Pin It on Pinterest

Megosztás