Kedves vendégeink!

Márton napon hazai alapanyagokból készült liba ételekkel  várjuk Önöket, ezzel  is szeretnénk az ökológiai lábnyomot csökkenteni. Kiváló újborokat kínálunk a libalakomához. Az újborok fogyasztása Márton napján azért érdekes, mert ekkor áll a bor a legközelebb a szőlőhöz, a szőlőillatok és az ízek ilyenkor még dominánsak, ami friss, üde és gyümölcsös jelleget biztosít. Az újbor fehér, rozé, vagy vörös szőlőből, de minden esetben korai szüretelésű fajtákból készül.

Márton napi libalakoma:

ELŐÉTEL
Roston sült hízott libamáj fűszeres szilva chutney-val, pirított kaláccsal

LEVES
Liba consommé tépett libamellel zöldség julienne-nel és macesz gombóccal

FŐÉTEL
Sült libacomb párolt fehérboros káposztával és pirított burgonyával

DESSZERT
Diós brownie vanília fagylalttal és forró málnaraguval

Újbor kínálat:

BODRI GÚNÁR 2021 SZEKSZÁRDI SZÁRAZ VÖRÖSBOR (portugieser) Bodri Pincészet
Márton napjára készített könnyed, elegáns savakkal, egyszerű tanninokkal és friss gyümölcsjegyekkel rendelkező bor. Főként libaételek kísérőjeként ajánljuk. Márton nap után a nem túl fűszeres, hétköznapi ételek, friss sajtok kiváló kísérője lehet.

LISICZA ROSÉ 2021 PÉCSI ROZÉ HÁZASÍTÁS (cuvée) Lisicza Borház
Illatában intenzív gyümölcsök, eper, málna, ízében eper joghurt, szép savak, hosszú lecsengés. A rosé színe a málnaszörpre emlékeztet, lilás reflexekkel. Illatában intenzív piros gyümölcsök keverednek, tuttifrutti, eper, málna, ízében eper joghurt, málnás selyemcukor, virgonc savak, hosszú lecsengés jellemzi.

HOLLÓSY “BODZILLA” RIZLINGSZILVÁNI 2021 Balatonfüred-Csopak Holló Pince
A Bodzilla a Holló Pince zászlósbora, a borász szíve csücske. Reduktív technológiával készült, friss, illatos Rizlingszilváni, mely a fajta minden szépségét magában hordozza. Nevét bodzás, virágos illatáról kapta. Általában augusztus közepén szüretelik, majd elsőként kerül palackba – akár már Márton-napra is. A Rizlingszilváni szüret egy igazi rituálé, az első szüret az évben. Utána minden szüreti nap csak ráadás, ajándék.

 

Semmiképp se hagyják le az újbort a Márton napi libalakoma asztaláról, jó étvágyat és kellemes borkóstolást kíván!

Greff Dalma
éttermi üzletvezető

 

Asztalfoglalás: +36 26 365 638, +36 20 383 4033, etterem@raczfogado.hu

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Megosztás