Gasthof auf der Szentendre-Insel

Weinkarte

Kedves Vendégeink!
A magyar bor legnagyobb értéke a borász, egy társulatban játszik a földdel, a nappal, a szőlővel, de azért ő a rendező, aki új élménnyé formálja a természet adta lehetőségeket. A Rácz Fogadóban olyan borválasztékkal várjuk vendégeinket, amely olyan magyar borászok sokszínű kínálatát hozza el Kisorosziba, akik a szőlőművelés során a természetességre törekszenek és a borkészítésnél a hagyományt és a megújulást egyaránt szem előtt tartják.
Kellemes borkóstolást kíván
Greff Dalma
éttermi üzletvezető

Rozék

 

Anda Kékfrankos Rozé 20221 dl 990 Ft
2 dl 1790 Ft
palack (0,75L) 6690 Ft

A szőlőszem üdeségét érezni
A kékfrankos szőlő a rozék között nagyon közkedvelt alapanyag. Igazi rózsaszínű bor, illatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében játékos gyümölcsös, leginkább a roppanó szőlőszem üdeségét lehet érezni.

Király borok Visegrádról! Az Anda Pincészetet 2021-ben azzal a küldetéssel alapították, hogy új dimenzióba helyezzék Visegrád évszázados borkészítési hagyományait. Céljuk, hogy elegáns, gyümölcsös borokkal gazdagítsák Visegrád értékeit. Pincészetük ugyan első generációs, azonban a palackokban apa és fia munkája köszön vissza. Közös céljuk a helyi értékteremtés, magas minőség létrehozása kompromisszumok nélkül. Olyan fajtákkal foglalkoznak elsősorban, melyeknek a történelmi gyökerek és a terroir jellegzetességei alapján is méltó otthona lehet a Dunakanyar.

 

FEHÉRBOROK

 

Kősziklás Királyleányka 20221 dl 890 Ft
2 dl 1590 Ft
palack (0,75L) 5990 Ft

Héjon áztatással és hűtött erjesztéssel készült.
A Királyleányka Erdélyből származó fajta. Szőlővirág illatú borát megkóstolva fehér húsú őszibarack, illetve némi egres érezhető. A kevés maradékcukor élénk savait kedvessé teszi.

 

Kősziklás Irsai Olivér 20221 dl 890 Ft
2 dl 1590 Ft
palack (0,75L) 5990 Ft

Egy igazi üdítő ital
Hihetetlen gyümölcsösség, frissesség és karcsú savak jellemzik a végén elegáns kesernyével búcsúzó fehérbort.
Fő illat- és íz jegyei: szőlő, muskotály, viola.

A Kősziklás Borászatot két jó barát, Béger Ákos és Emmer Szabolcs alapította a Neszmélyi borvidéken. Pincészetükben – mely a közeli „Kősziklás” dűlőről kapta a nevét – döntően friss, üde, gyümölcsös fehér, illetve rozéborok készülnek. Héjon áztatással és hűtött erjesztéssel a szőlő elsődleges íz-, illat-, és zamatanyagát kívánják átmenteni a borba.

 

Anda Olaszrizling 20221 dl 990 Ft
2 dl 1790 Ft
palack (0,75L) 6690 Ft

Az első pohár után az ember máris kívánja a következőt!
Könnyedség, simaság, ez a visegrádi olaszrizling sajátja. Könnyű nyári ételekhez, salátafélékhez, fehér szárnyasokhoz, roston sült vagy párolt fehér halakhoz ideális kísérő.

Király borok Visegrádról! Az Anda Pincészetet 2021-ben azzal a küldetéssel alapították, hogy új dimenzióba helyezzék Visegrád évszázados borkészítési hagyományait. Céljuk, hogy elegáns, gyümölcsös borokkal gazdagítsák Visegrád értékeit. Pincészetük ugyan első generációs, azonban a palackokban apa és fia munkája köszön vissza. Közös céljuk a helyi értékteremtés, magas minőség létrehozása kompromisszumok nélkül. Olyan fajtákkal foglalkoznak elsősorban, melyeknek a történelmi gyökerek és a terroir jellegzetességei alapján is méltó otthona lehet a Dunakanyar.

 

Anonym Pince Frazír 20221 dl 1290 Ft
2 dl 2290 Ft
palack (0,75L) 8690 Ft

Illatában és ízében is az újvilági típusú Sauvignon Blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöld fűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor. A 2022-es évjáratban a Frazír négy külön erjesztésből, három szüreti időpontban szüretelt Sauvignon Blancból áll össze. A szüreti időpontok meghatározása nagy jelentőséggel bírt, hogy a megfelelő érettség mellett az ízek is megfelelő koncentráltsággal legyenek jelen a szőlőben.

Anonym Pince valamennyi területe az Etyek-budai borvidéken található, ahol egyedi ökológiai viszonyokkal találkozhatunk: lankás domb- és hegyoldalak, szeles fennsíkok jellemzik e tájat. A vegetációs időszak során, a gyakori napsütés és a folyamatos széljárás szárító hatása még nem jó évjáratokban is lehetővé teszi egészséges szőlő szüretelését. Mind klimatikus, mind ökológiai adottságai miatt a champagne-i borvidékhez hasonlítják.

 

2HA Pinot gris 20221 dl 1490 Ft
2 dl 2590 Ft
palack (0,75L) 9990 Ft

Az aromák megtartása érdekében szűretlenül palackozva.
Az egykori szerzetesek bora minden évben kiváló minőséget ad, amelyet alacsony hozamok mellett, a szüretkor magas cukortartalom, majd nagy test és magas extrakt jellemez. Ez a szürke-barát a Szent György-hegy talán legjobb dűlőjéről, a Tarányi – dűlőről való. Vulkáni talajtól nyerte minerális ízjegyeit és kellemes kerekségét, amit a hordós és érlelés és batonnage tett teljessé.

Török Csaba a Badacsonyi borvidéken a Szent György–hegyen műveli a 2×2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra, hogy képesek a területeket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni. A déli fekvésű területeik mikroklímája, és az ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A természetesség jegyében kerülnek minden beavat-kozást, ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené.

 

Szászi Kéknyelű 20221 dl 1590 Ft
2 dl 2790 Ft
palack (0,75L) 10690 Ft

Régi magyar fajta, amely csak Badacsonyban maradt fent, mára már lényegében csak itt található meg. Régen az arisztokraták szőlőjének nevezték, mert gondozása idő és emberigényes, és híresen alacsony hozamú fajta. Mivel csak nőivarú virágai vannak, ezért porzópárjával, a Rózsakővel váltakozva telepítik az ültetvényen. Spontán fermentálás után acéltartályban, majd három hónapig hordóban érlelik. Halványsárga szín, moderált alkohol, tavaszi virágok, szalma vibráló savak, körte, grapefruit jellemzi.

A Szászi Birtok az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka. A Badacsonyi borvidéken 18 hektáron gazdálkodnak. Területeik a Szent György-hegy déli lejtőin, Szigligeten, a Hajagoson és Lesence-tomajon helyezkednek el. Filozófiájuk egyszerű, mint a tájhoz fűződő viszonyunk: értékállót és szépet alkotni, a környezetünk maximális tiszteletben tartásával. Céljuk, hogy természetközeli műveléssel, a környezet etikus használatával, hagyományos és modern borászati technológiák alkalmazásával évjárati sajátosságokat megmutatva meséljék el a világnak ezt a kis szegletét.

 

Patricius Furmint Selection 20211 dl 1690 Ft
2 dl 2990 Ft
palack (0,75L) 11490 Ft

Jól iható, könnyed, mégis tartalmas tokaji bor.
A reduktív technológiának köszönhetően a tokaji Furmintra jellemző gyümölcsösség szépen érvényesül a borban, melyet erőteljes ásványosság és elegáns, de határozott savak tesznek teljessé és hosszúvá.

A tokaji borvidéken található Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Hat, történelmi első osztályú dűlő gazdagságát ötvöző, 68,5 ha nagyságú birtok központja Bodrogkisfaludon, a Várhegy-dűlőben épült fel. Hegyaljára jellemző karaktere jelenti számukra az alapot, a munkához szükséges inspirációt. A harmóniára való törekvés, a természet örök körforgására is jellemző egyensúly keresése alapvetően határozza meg mind a szőlészeti, mind a pincemunkát.

 

Somlói Apátsági Pince Juhfark 20191 dl 2490 Ft
2 dl 4490 Ft
palack (0,75L) 16990 Ft

Minősített bio-birtokról származó juhfark
Hatalmas testű, sűrű, félszáraz juhfark. Kamillás, gyógynövényes, kapros világgal nyit, majd fokozatosan megjelennek az illatban a gyümölcsök: aszalt kajszi, sárgadinnye, érett egres. Kóstolva először édesnek érezzük, aztán fanyarnak, végül sósnak – lehengerlően ízgazdag és komplex juhfark.

A Balogh Zoltán által vezetett Somlói Apátsági Pince a Nagy-Somlói borvidék talán legrégebbi műhelye, ahol évszázadok óta bor készül és ahol a bor minősége, egyedisége, és a borvidék élhetősége a fontos. „Én nem irtom ki a növényeket, nem irtom ki az állatokat, és nem irtom ki az embereket sem. Ha választhatok, hogy lefújok valamit gyomirtóval, vagy adok fizetést a szőlőmunkásnak, én az emberre szavazok.

 

Péter Pince Zéta Késői Szüretelésű 20211 dl 1690 Ft
2 dl 2990 Ft
palack (0,75L) 11490 Ft

Tiszta és friss, már mutatja a palackérés kifinomult jegyeit is.
Fajtatiszta Zéta, modern késői szüretelésű iskolázásban. Édes, hosszú, zamatgazdag, krémes jelleg, szép, diszkrét botritisszel. Őszibarackos, sárgadinnyés illatok és szépen kidolgozott szerkezet.

Tokaj-Hegyalja kiváló adottságú öt hektáros birtokon gondozzák szőlőket. „Ez a vidék nekünk otthon, ahová nap mint nap hazatérünk. Ismerünk minden göröngyöt, erős kézzel és féltő gondoskodással válogatjuk a legtöbbet ígérő gyümölcsöt. Ez nemcsak egy táj a sok közül: ez a nap melege, a levegő mozgása, az ég áldása, erő és hit. Generációk jelenléte a szőlőben, sorok közötti bolyongás” vallja Péter Ákos.

 

Vayi Tokaji Aszú – 6 Puttonyos 20171 dl 3990 Ft
2 dl 6990 Ft
palack (0,75L) 15990 Ft

Messze túlszárnyalja a hat puttonyos aszú követelményeit
Ungváry Krisztián történész aszúja, mely 232 gramm literenkénti természetes maradékcukor tartalmával messze túlszárnyalja a hat puttonyos aszú követelményeit is. Tele érett, mézédes gyümölcsökkel, hosszan, végtelenül, haraphatóan, mélyen. Lenyűgöző struktúra, a gyümölcsös (narancslekvár, kajszibarack) és a marcipános-pipadohányos ízek gomolygása élénk savakba foglalva.

A Vayi Pincészet Erdőbényén, a Tokaji borvidéken található, a tulajdonos Ungváry Krisztián – eredeti végzettsége szerint történész – borait az olaszliszkai Vayi dűlő terméséből készíti. A területet már 1683-ban „optima vinea 1 classis“ besorolásban említették. A dűlő különlegessége, hogy a tőkeállomány egy része még a báró Vay család által száz évvel ezelőtt ültetett kisfürtű furmintból áll. Borait személyesen készíti, filozófiája szerint a legfontosabb, hogy a szőlő erényeiből minél több maradjon meg a borban.

 

Tüske Szekszárdi „Harmados” Kadarka 20211 dl 990 Ft
2 dl 1790 Ft
palack (0,75L) 6990 Ft

Ragyogó színű, fűszeres illatú kadarka a Kerékhegyről.
Harmados név a fürtök alsó harmadának lemetszésére utal, így növelik a megmaradó bogyók koncentrációját. Fele részt hagyományos módon, kádban, a másik fele tartályban erjedt. Tiszta pirosgyümölcs, zöldfűszer. Könnyű, sokízű és laza.

A Tüske Pince családi gazdaság a Szekszárdi borvidék több jó fekvésű – vörösborszőlőt termő – dűlőjében gazdálkodik. Nagyobbrészt saját telepítésű fiatal ültetvény termi – a terméskorlátozott – kiváló minőségű Kékfrankos, Kadarka, Merlot, Cabernet franc és sauvignon szőlőt.

 

Bukolyi Marcell Kisfiam Egri Bikavér 20201 dl 1290 Ft
2 dl 2290 Ft
palack (0,75L) 8790 Ft

Kézi szüret, kíméletes feldolgozás, tartályos erjesztés, érlelés magyar tölgyfában.
Az Egri Borvidék egyetlen organikus bikavéreként számunkra kiemelt fontosságú ez a bor. Gazdagon fűszeres, élettel teli, gyümölcsös, könnyed és vibráló, rendkívül jóivású vörösbor. Az Egri Bikavér márka történelmi múltjához méltó, ugyanakkor a jövőbe mutatóan modern, természethű biobor. Szőlőfajta: kékfrankos 60%, syrah 25%, pinot noir 10%, cabernet franc 5%.

Bukolyi Marcel birtoka, igazi családi borászat 18 éve foglalkoznak borral. Régi álmuk volt egy csodás kisbirtok a Nagy-Eged-hegy lábánál, ma már kizárólag innen, 14 hektáros saját ültetvényükről szüretelnek, amely az Egri Borvidék egyetlen 100%-ban organikus szőlőbirtoka. Néhány fős csapattal gondozzák szőlőültetvényeket és készítik a boraikat, annak minden szellemi és fizikai munkafázisát beleértve. Kíméletes, tiszta borkészítést képviselik, érett, egészséges szőlőből, adalékanyagok nélkül.

 

VÖRÖSBOROK

 

Szentesi Pinot Noir 20221 dl 1390 Ft
2 dl 2490 Ft
palack (0,75L) 9390 Ft

Szigorú terméskorlátozás mellett szüretelt pinot noir.
A pincészet összes vörösborához hasonlóan szűretlen, derítetlen tétel, melyet 1,5 évig érleltek használt vörösboros hordóban. A magasnak számító 14,5 %-os alkoholtartalomnak köszönhetően a bor kellemesen meleg karakterrel van felruházva, melyet piros-bogyós aromák és visszafogott tanninok tesznek kerekké.

Szentesi József az Etyek–Budai borvidéken, a Velencei-tó környéki településeken: Nadapon, Pázmándon, Sukorón gazdálkodik. A területek egy részén a 19. század szőlészeti és borászati munkái alapján válogatott régi magyar fajták kaptak helyet: csókaszőlő, tihanyi kék, kék bajor, laska, hajnos kék. A szőlőben gyomirtó és rovarirtó, valamint felszívódó gombaölő szerek használata kizárt. Az utóbbi időkben az organikus szemléletű művelés felé történtek lépések. A borok alacsony tőketerhelés mellett készülnek.

 

Németi Zoltán Kékfrankos 20211 dl 1490 Ft
2 dl 2590 Ft
palack (0,75L) 9990 Ft

Szinte chiantis karakter, élénk és feszes szerkezet, tisztán meggyes, kékfrankosra jellemző ízek.
Vonzó illat, meggy, faeper, pici bors. A test erős közepes, dinamikus savak hozzák lendületbe, a tannin perzisztens, éppen csak annyira érdes, hogy határozott szerkezeti vázat adjon a bornak. A klasszikus meggy mellett kökényes fanyarság is érezhető, diszkrét fűszerességgel.

Németi Zoltán a programozói munka mellett évtizedek óta látogat borászokat és bloggerkedik. Gyöngyöspata leglátványosabb épületétől, a 15. századi gótikus templomtól két sarokra barátjával együtt rendeztek be egy garázsborászatot. Organikus művelésű kékfrankos a Gereg- és Csipkés-dűlőből, összesen 0,2 hektárról válogatva, a pincében spontán erjedés nyílt kádakban, érlelés famentesen fél éven át, majd palackozás derítetlenül. A cél egy fedetlen, „egyenes“ kékfrankos készítése volt, ami fűszeres és meggyes, élénk, nem nehézkes.

 

Balla Kolna Feketeleányka Selection 20211 dl 1590 Ft
2 dl 2790 Ft
palack (0,75L) 10690 Ft

A Hunyadiak legkedveltebb bora volt.
Őshonos belső-erdélyi kékszőlőfajta (feketeleányka) Balla Géza idősebb ültetvényeiről, válogatott hordókból. Ízében lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé ezt – a fajtát hűen tükröző – bort. A feketeleányka Erdélyben ritka, elsősorban a Kárpátok lejtőin terem, eredete Szent Istvánig nyúlik vissza, a Hunyadiak pedig bizonyítottan legkedveltebb boruknak tartották, sőt a legendás Fekete Sereg katonái is ezt itták.

Balla Géza az Arad-hegyaljai (Ménes-magyarádi) borvidéken gazdálkodik, amely egyike a Kárpát-medence legrégebbi borvidékeinek. A szőlészetben a földközeli, alacsony kordonos művelést, komoly hozamkorlátozást alkalmaznak. Borászatban a hagyományos módszereket ötvözik modern technológiákkal, szem előtt tartva azt a filozófiát, hogy a borhoz nem adnak hozzá és nem vesznek el belőle semmit.

 

Heumann S-M-S 20171 dl 1790 Ft
2 dl 3190 Ft
palack (0,75L) 11990 Ft

Sűrű, telt karakteréhez hosszú lecsengés
Mély rubin vörös színárnyalatú bor, mely cabernet sauvignon, merlot, valamint syrah házasításával készült. Komplex, minerális jegyeket hordozó tétel, kellemes savakkal. Aroma-világát fekete bogyós gyümölcsök dominálják, csokoládéra, illetve kávéra emlékeztető jegyekkel. A háttérben kellemes keleti fűszeresség jelenik meg, fekete olívával kiegészülve.

A svájci-német házaspárnak a bor a szenvedélye és a hivatása, a minőség pedig a legfőbb alapelvük. E hitvallás alapján kísérik végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Céljuk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljanak megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladnak.

 

Ipacs Szabó István „Nászút Helyett“ Cabernet Franc 20191 dl 1990 Ft
2 dl 3490 Ft
palack (0,75L) 12990 Ft

Az Ipacs Szabó Birtok „Nászút Helyett” nevű cabernet francia igazi nagyvad.
Az illata kezdetben tartózkodó, pörkölt magvas, de ha néhány percig pörgetjük a pohárban, megérkezik a meggyes-málnás gyümölcsösség is. Kóstolás közben folyamatosan változik, szinte percenként más és más arcát mutatja. Először egy kis fanyar meggyességet, aztán édesfűszereket, majd dohányt érzünk benne, majd visszatér a gyümölcsösség, már sokkal intenzívebben.

A birtok a Villányi hegység déli lankáján fekszik, magasan a meredek hegyoldalon, fölötte erdő terül el. Éjjel leereszkedik a hűvös szellő és felszárítja a szőlő lombját. A borok intenzív gyümölcsös jegyeit is a nyári hűvös éjjeleknek köszönheti. „IDE TEREMTEM” vallja Ipacs Szabó István. „Amikor először itt jártam éreztem, hogy itt a helyem. Így kezdődött e saját birtok, ahol magam végzek minden munkát, a telepítéstől a borkészítésig. MEGÉRKEZTEM.”

 

„Tivald” Cabernet Sauvignon 20191 dl 2190 Ft
2 dl 3890 Ft
palack (0,75L) 13990 Ft

Testes, nagy bor, ünnepi alkalmakhoz ajánljuk!
Mély sötét színek jellemzik, illata visszafogott, de nagyon dús, tartalmas. Tele van szederrel, áfonyával, étcsokoládéval és egy kis konyakos meggyel. Szájban erőteljes, de nem bántó tanninok, bors és édes fűszerek jellemzik. Érthetően magas az alkohol, de a szerkezetet nem tudja megbillenteni, érett tartalmas, erőteljes. A hordóhasználat nagyon szép. Lecsengése dús ízekkel, hosszan köszön el.

„Borászatunk e kiemelt termékének címkéjén nagyapám napszámosára, Tivaldra emlékezem. A mindig borostás arcú, ápolatlan külsejű, kaszától, kapától és a nyári forróságtól meggyötört napszámos, kit gyerek fejjel – helytelenül – lenéztem, és nyugalmát időnként csínytevéseimmel zavartam. Most elégtételül a legszebb borunk címkéjén álljon számára emlékezés és verejtékes munkájáért elismerés” …Eszterbauer János, Szekszárd.

 

2HA Szőlőbirtok Tabunello 20201 dl 2790 Ft
2 dl 4990 Ft
palack (0,75L) 18990 Ft

Évről-évre az egyik legjobb, legkülönlegesebb hazai vörösbor
Az első magyar sangiovese grosso, őshazája Toszkána. A kulti-kus szőlőfajtából készülő Szent György-hegyi Tabunello évről-évre az egyik legjobb és legkülönlegesebb hazai vörösbor Rendkívül későn érő fajta, világklasszis nagy borokat képes adni, hihetetlen nagy érési potenciállal. Közepes rubin szín, piros bogyós gyümölcsök, rózsa, tört bors és finom hordó-karakter zöld dióval és szantálfával.

Török Csaba a Badacsonyi borvidéken a Szent György–hegyen műveli a 2×2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra, hogy képesek a területeket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni. A déli fekvésű területeik mikroklímája, és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A természetesség jegyében kerülnek minden beavatkozást, ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerülik a derítést, a borok szűretlenek és a holdnaptár szerint palackozzák.

 

A HÁZ BORA

 

A ház bora eredetileg a fogadós saját készítésű bora volt, vagy egy nevesebb étterem számára külön készített tétel. Jól tudjuk, hogy a ház bora afféle védjegy a saját érdekünk, hogy tisztességes minőségű bort kínáljunk vendégeinknek, megfizethető áron.

Ház borát a fogadó részére a Mátrai borvidéken, Gyöngyös-tarjánban gazdálkodó Csernyik pincészet szállítja, a boraik a tükrözik a termőhely adottságait. A szőlőtermesztés és a borkészítés során a természetességre törekszenek.

„Boraink készítése során saját álmainkat, vágyainkat szeretnénk palackba tölteni. Mivel az álmok, vágyak időről-időre változnak, úgy a boraink stílusa is folyamatosan formálódik, finomodik. Egy biztos pont azonban mindig van: borainkat nagy szeretettel készítjük.“ Csernyik István

 

Csernyik Olaszrizling 20221 dl 590 Ft
2 dl 990 Ft

Nagyon jól iható, enyhén krémes érzetű és közepesen testes fehérbor
Világos aranyszínű bor. A pohárból kóstolásra csábító, zöldalmára, körtére és hamvas fehér húsú barackra emlékeztető intenzív gyümölcsillat árad. A savak által szépen vezetett korty lendületes, enyhén krémes érzetű és közepesen testes. Édeskés, trópusi gyümölcsös finom ízek, leheletnyi kesernyésséggel és tengeri sóssággal a finisben. Nagyon jól iható fehérbor, amelyet érdemes félkemény sajtok, saláták és halak mellé is kipróbálni.

 

Csernyik Rosé 20221 dl 590 Ft
2 dl 990 Ft

Biztos kézzel elkészített, intenzív illatú, lendületes rozé.
Rosé cuvée: Kékfrankos és Cabernet sauvignon egyenlő arányú házasítása. Elegáns, csillogó lazacszín. Intenzív illata ribizlit, áfonyát, málnát és egrest idéz. A gyümölcsökben gazdag kortyot – málna és citrusok – némi maradék széndioxid frissíti. Önmagában is öröm inni, emelett sokoldalú ételkísérő, nyáron pedig fröccsként is nagyon jól tud esni.

 

Csernyik Cabernet Vörös Cuvée 20221 dl 590 Ft
2 dl 990 Ft

Érett szőlőből készült dinamikus vörösbor, ízlésesen adagolt tölgyfahordós jegyekkel.
Éjfekete szín, sötét lila széllel. Nemes illatában a fekete szeder, fekete cseresznye és menta finom elegye érezhető. Selymes textúrájú, arányos korty, szép savgerinc, fűszeres, mokkás, csokoládés ízjegyek. Fűszeres grill húsok, steak, vörösboros marhapofa és vadételek méltó párja.

 

PEZSGŐ

 

Péter Pince Furmint Pezsgő 2019, Tokajpalack 14990 Ft

Szép struktúra, elegáns, kis méretű buborékok, finom habzás.
Extra Brut, Méthode traditionnelle pezsgőt, almás és citrusos, friss illatú, ízben nagyon kerek és jó arányok, kellemes, szép struktúra, elegáns, kis méretű buborékok, finom habzás jellemzi. Az alapbor a Mestervölgy és a Kövesd dűlők 100%-ban furmint termése. Gyönyörű savakat sikerült megőrizi 2019-ben. A pezsgősítést követően 30 hónap érlelés (seprőntartás – sur lie) után degorzsálták.

Tokaj-Hegyalja kiváló adottságú dűlőin gondozzuk szőlőnket. A jó bor sorsa már a szüret előtt eldől. A zöldülő ültetvény sorai között tudni kell olvasni: meglátni benne a szamorodnit, az aszút, a ropogós, friss sárgamuskotályt. Tőkéjétől elszakítani, ládába majd feldolgozás után hordóba rakni, s legvégül palackba zárni a fürtöt nagy felelősség – s még nagyobb öröm. Tarcali és tokaji pincéinkben új otthonra találnak a szőlőszemek: kocsánytalan tölgyfahordókba költöznek, a hűvösben várják az erjedést, a változást. Összegyűjtjük a napsugarak melegét, a szél erejét – borrá nemesítjük, amit a természet nekünk adott”. Péter Ákos.

 

 


 

Azon borokat, amelyek természete engedi, pohárban is kínáljuk, 1 és 2 deciliteres mennyiségben, egyéb esetekben teljes palackot szervírozunk.
Az árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
Kínálatunk az egyes borok elérhetőségétől függően változhat, a változtatás jogát fenntartjuk.
A borlapon feltüntetett árak szervízdíjat nem tartalmaznak.
Üzemeltető: RF-JBM Kft.

ÉTTEREM NYITVA TARTÁSA
szeptember 5-től június 15-ig
Péntek:
12:00 – 20:00
Szombat:
08:00 – 20:00
Vasárnap:
08:00 – 20:00
A konyha 19.30 óráig vesz fel rendelést
Asztalfoglalás: +36 26 365 638 +36 20 383 4033
etterem@raczfogado.hu

 

Öffnungszeiten

Ihre Buchungsanfragen nehmen wir das ganze Jahr über entgegen.

Öffnungszeiten Restaurant:

Vorsaison: 1. September bis 31. Mai
Freitag: 12:00 – 20:00
Samstag: 08:00 – 21:00
Sonntag: 08:00 – 20:00
Hauptsaison: 1. Juni bis 31. August
Montag bis Donnerstag: 08:00 – 20:00
Freitag: 08:00 – 21:00
Samstag: 08:00 – 21:00
Sonntag: 08:00 – 20:00

Pin It on Pinterest

Share This