Rozé

Kislaki Rosé, Szőlőkislak (Balatonboglár) (0,75) 2 590 Ft

Előszüretek terméséből a birtok szinte összes kékszőlőjéből, rövid héjon tartás után tartályban, hűtve, fajélesztővel erjesztve. Illatában a finom rózsaillat kacérkodik a szamócával. Kóstolva száraz, savai üdítőleg hatnak, szinte repítik a kortyot. Remekül érzi magát némi szikvíz társaságában is. Elsősorban könnyed fűszerezésű előételekhez, szárnyas salátákhoz, sonkatálakhoz, paradicsomos tésztafélékhez ajánlható.

Légli Géza

LÉGLI GÉZA Szőlőskislakon, ennek a beszédes nevű falunak a dűlőiben – Balatonboglártól 3 km-re délre – a Dél-balatoni borvidék szívében gazdálkodik. A természetközeli szőlőművelés szőlő és a bor harmonikus kapcsolata fontos számukra.  Az alapelvük: ahhoz, hogy a boraik meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket őszintén és tisztán kell közelíteni mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez.


Orsolya Egri Kékfrankos Rozé 2019 (Eger) (0,75) 2 990 Ft

Kékfrankos és merlot spontán erjesztve, részben fahordóban érlelve, így nem egy tipikus rozé – azoknál színben mélyebb, illatban és ízben komplexebb, tartalmasabb. A szokásosnál magasabb alkohol és a kevés maradékcukor szép egyensúlyban van a lendületes savakkal és a kirobbanó szamócás, meggyes, sőt banános gyümölcsösséggel.

Az ORSOLYA BORÁSZAT az Egri borvidéken összesen öt hektár méretű birtokon gazdálkodik ez a birtokméret, ami családi keretek között jól kézben tartható és átlátható. Boraikat a természet segítségével, hagyományos eszközökkel készítik. Mellőzik az adalékanyagok alkalmazását, hogy a borok visszatükrözzék a szőlőfajta, az évjárat és a termőhely sajátosságait. A pinceműveletek helyett inkább a szőlőmunkával próbálják elérni, hogy minél tisztább és jobb bor készüljön. Az erjedést követően a borok tufapince mélyén, tölgyfahordókban érlelődnek.

Bor rendelés, információ: +36 20 383 4033, etterem@raczfogado.hu

Pin It on Pinterest

Megosztás