Pezsgő

Orsolyák „Heaven’s Door” Gyöngyözőbor (Tokaji furmint) 3 290 Ft

Furmint, hárslevelű és sárgamuskotály gyöngyözőbor Tokajból. Virágos, körtés, szőlős – szinte már traubiszódás – illat, és hasonlóan vidám, kristálytiszta, de csontszáraz korty meglepően tartós buborékokkal.

Az ORSOLYA BORÁSZAT az Egri borvidéken összesen öt hektár méretű birtokon gazdálkodik ez a birtokméret, ami családi keretek között jól kézben tartható és átlátható. Boraikat a természet segítségével, hagyományos eszközökkel készítik. Mellőzik az adalékanyagok alkalmazását, hogy a borok visszatükrözzék a szőlőfajta, az évjárat és a termőhely sajátosságait. A pinceműveletek helyett inkább a szőlőmunkával próbálják elérni, hogy minél tisztább és jobb bor készüljön. Az erjedést követően a borok tufapince mélyén, tölgyfahordókban érlelődnek


Zsadányi „TKJ” Brut Pezsgő 2018  (Méthode Traditionelle pezsgő) 4 590 Ft

Tállyai Furmint (80%) és a hárslevelű (20%) terméséből méthode traditionnelle eljárással készült, legalább 12 hónapig seprőn tartott brut pezsgő. Szalmasárga színű, intenzív illatú pezsgő, amiben elsődlegesen a fehér húsú gyümölcsös jegyek a meghatározóak. Az érzet kerek, behízelgő és egységet mutató, amit a krémes buborékok és a háttérben finoman meghúzódó citrusosság is erősít.

A ZSADÁNYI SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET a Tokaji Borvidék északnyugati részén fekszik Tállya község, amelynek gazdag történelme a XIII. századra nyúlik vissza. Különleges, változatos talajszerkezet jellemzi a település dűlőit, a tokaji régió települései közül pedig itt található a legtöbb történelmi első osztályú besorolású dűlő. A viszonylag szeles, hűvösebb klímának köszönhető, hogy kevesebb a betegség, és az itt készülő borok magasabb savtartalommal bírnak. Szinte dűlőrégészetet folytatva mentettek meg több ültetvényt a 40-es, 50-es és 60-as évekből. Különleges érzés olyan tőkékről származó bort kóstolni, amit pár éve még halottnak hittek.

Bor rendelés, információ: +36 20 383 4033, etterem@raczfogado.hu

Pin It on Pinterest

Megosztás