Minden pékműhelyben, minden házban más és más a mikrobiológiai környezet, mindenhol másmilyen a kovászba kerülő gombák, baktériumok összetétele. Ez így van rendjén, ez adja az egyedi ízt a kovászból készült kenyérnek, ami pékműhelyenként, akár sütésenként is más és más lehet. Ha adunk a barátunknak kovászt, hogy ő nevelgesse, etesse, dédelgesse tovább, akkor ő is a mi kovászunk összetételét viszi tovább. Egy idő után nála is megváltozik – az etetések során – a kovász összetétele. A nagymamák kenyerének íze nehezen utánozható, mert hiába követjük lépésről lépésre a családi receptet, nem lesz olyan a kenyér mint gyerekkorunkban volt.

Kisorosziban lévő a Vadkovászos Kézműves Pékműhely, előrendelésre süt kenyeret, péksüteményt. A kenyerek – kivétel nélkül- kovásszal készülnek, és nem tartalmaznak adalékanyagot.

A Rácz Fogadó kínálata a vadkovászos Kézműves Pékműhely által sütött kenyérrel bővült, a vendégek örömére.

Pin It on Pinterest

Megosztás