A Rácz Fogadóban évente legalább kétszer – évszakonként – étlapot váltunk, ahogyan azt a természet törvénye diktálja. Az idén is eljött a nyár és vele itt az új étlapunk is. Nem félretéve hagyományainkat, nyitunk egy kicsit a tengeri finomságok felé is, találnak az étlapon lazacot és kagylót is. Emellett persze maradnak a legkedveltebb klasszikusok is, valamint számos újdonság a környék és hazánk távolabbi tájainak terméséből.
Mi itt a Rácz Fogadóban megbízható hazai termelőktől vesszük az alapanyagot, időt, energiát fordítunk az ételek készítésére.
Előételként a kamra legjavát ajánlom: érlelt füstölt sonka, mangalica szalonna, gomolya, marinált zöldségek, olivabogyó, napon szárított paradicsom, friss sajttal töltött paprika. Ponty tepertő sem rossz házi fokhagymás majonézzel, friss kerti zöldekkel.
Hideg kovászos uborka krémleves, a meleg nyári napokon üdítő étel, kapros olajjal, házi joghurttal.
Illatos gönci sárgabarack krémleves is a nyári hangulatot idézi.
A friss levegőn, napsütéses kifutón nevelkedett szabadtartású csirkéből készült rántott kurcaparti csirkét kenyérkosárban, somogyi kifliburgonya salátával kínáljuk.
A pácolt Angus hátszín, chimichurrival és „Superfood” salátával és a BBQ Angus marhaoldalas, mac & cheese, sült édesburgonyával coleslaw . A márványozott húsformái, omlós és ízletes húsa a gasztronómia legfelső köreibe pozicionálja az Angust, Az Angus ételekhez szükséges húst a Kisorosziban gazdálkodó családi gazdaságból szerezzük be, a marha itt nevelkedett a szomszédban, a közeli réten legelt.
Iszapíz helyett agyagos, sós illat! A grillezett szikipontyot langyos fehérbab salátával kínáljuk. Az akasztói szikiponty húsát, tiszta íze és kellemes, enyhén sós, agyagos homokra emlékeztető illata és a zsírszegénysége jellemzi.
Nyitunk egy kicsit a tengeri finomságok felé a fehérboros feketekagylót, fokhagymás bagettel, is jó szívvel ajánlom.
És végül kihagyhatatlan a túrógombóc eperraguval és édes tejföllel, vagy a sajttorta málnaraguval.
Jó étvágyat kíván
Csillik Gábor
konyhafőnök
Rácz Fogadó 2023-évi nyári étlap
ELŐÉTELEK
A kamra legjava: érlelt füstölt sonka, mangalica szalonna, gomolya, marinált zöldségek,
olivabogyó, napon szárított paradicsom,friss sajttal töltött paprika
Ponty tepertő, házi fokhagymás majonéz, friss kerti zöldek, kenyér
Lazactatár, zöldségek, házi kovászos kenyér
LEVESEK
Hideg kovászos uborka krémleves, kapros olajjal, házi joghurttal
Illatos gönci sárgabarack krémleves
Húsleves vegyes húsokból, csigatésztával és zöldségekkel
Pontyhalászlé
Harcsahalászlé
FŐÉTELEK
Zöldség rizottó érlelt sajttal
Kemencében sült kisoroszi füstölt gomolya, vele sült zöldségekkel
Rántott kurcaparti csirke kenyérkosárban, somogyi kifliburgonya salátával
Juhtúróval töltött csirkemell, rántva, krémes, snidlinges burgonyapürével
Malaccsászár pirított burgonyával, füstölt lecsókrémmel
Pácolt Angus hátszín, chimichurrival és „Superfood” salátával
BBQ Angus marhaoldalas, mac & cheese, sült édesburgonya, coleslaw
Fehérboros feketekagyló, fokhagymás bagettel
Harcsarolád, csicsókakrémmel grillezett bordáskellel és sült citrommal
Grillezett szikiponty, langyos fehérbab salátával.
Egészben sült ropogós csülök 2 személyre, mustár, torma, kovászos uborka, kenyér
Fogadós tál (2 személyes / 4 személyes)
Juhtúróval töltött csirkemell, malaccsászár, BBQ Angus oldalas, rántott sajt,
rizs, hasábburgonya, tartármártás, coleslaw
Duna tál (2 személyes / 4 személyes).
Harcsarolád, grillezett szikiponty, roston sült pisztráng, feketekagyló,
hasábburgonya, jázminrizs, kovászos uborka, tartármártás
SAVANYÚSÁGOK
Káposztasaláta
Uborkasaláta
Uborkasaláta tejföllel
Bazsalikomos paradicsomsaláta, pácolt lilahagymával
Kovászos uborka
Coleslaw
Ecetes somogyi kifliburgonya saláta
Langyos fehérbab saláta
„Superfood” saláta
DESSZERTEK
Palacsinta variációk (2db/adag) – lekváros, fahéjas, kakaós), túrós, nutellás
A séf kihagyhatatlan túrógombóca eperraguval és édes tejföllel
Sajttorta málnaraguval